Post Mortem Kelayakan Piala Dunia 2014 : Malaysia VS Singapore

Pasti ramai yang hampa dengan kekalahan pasukan Harimau kita kan? Permainan yang boleh dikatakan hambar pada separuh masa pertama walaupun dihadapan beribu-ribu lemon peminat sendiri. Tiada jaringan gol malah tiada serangan yang berbahaya daripada pasukan Malaysia.

Semua sedar banyak kelemahan corak permainan pemain Malaysia berbanding pemain Singapura. Tiada strategi kemas dan mantap serta mampan dihasilkan oleh team pimpinan DATUK Raja seperti permainan yang dipersembahkan semasa Malaysia menentang Indonesia untuk Piala AFF Suzuki.

Apa perbezaan semasa bermain menentang Indonesia semasa Piala Suzuki dan permainan untuk kelayakan WORLD CUP 2014? Banyak spekulasi dan kemungkinan yang akan timbul apabila pasukan negara tidak berjaya memberi kemenangan bola sepak di tempat sendiri.

Antara kelemahan ketara yang rakyat Malaysia akan luahkan adalah PERTAHANAN lemah. Penjaga gol untuk game di sini sangat cemerlang. KFCM mempunyai semangat bermain di tempat sendiri yang sepatutnya perlu ada dalam setiap diri pemain.

malaysia vs singapore

Advertisements

Target terbaru untuk aku seorang blogger

Hmmm..macam mana la nak gelar diri aku sebagai seorang blogger kalau lebih 5 hari baru buat post baru? payah la nak jadi blogger macam ni.

Sekarang nih aku sedang mendalami ilmu-ilmu SEO. Chewahhh…Jadi aku mengambil masa yang lama untuk berjalan-jalan ke blog sifu SEO kat dunia ni. Aku da pusing dari Malaysia sampai la ke Malaysia semula.

Banyak juga aku belajar untuk menjadikan aku seorang blogger. Eh? Tapi kenapa aku belajar SEO saje sedangkan blogger tidak semestinya menjadi SEO master? atau dua bidang tugas ini seorang blogger boleh buat?

Walau apa pun jawapan dia, aku ada target untuk capai muka depan “G” untuk keyword “aku seorang blogger. Kalau aku boleh dapat 1st page. Aku nak belanja diri aku sendiri. Nak menang 3 tempat pertama memang la sukar disebabkan otai-otai blogger semua sudah conquer.