Post Mortem Kelayakan Piala Dunia 2014 : Malaysia VS Singapore

Pasti ramai yang hampa dengan kekalahan pasukan Harimau kita kan? Permainan yang boleh dikatakan hambar pada separuh masa pertama walaupun dihadapan beribu-ribu lemon peminat sendiri. Tiada jaringan gol malah tiada serangan yang berbahaya daripada pasukan Malaysia.

Semua sedar banyak kelemahan corak permainan pemain Malaysia berbanding pemain Singapura. Tiada strategi kemas dan mantap serta mampan dihasilkan oleh team pimpinan DATUK Raja seperti permainan yang dipersembahkan semasa Malaysia menentang Indonesia untuk Piala AFF Suzuki.

Apa perbezaan semasa bermain menentang Indonesia semasa Piala Suzuki dan permainan untuk kelayakan WORLD CUP 2014? Banyak spekulasi dan kemungkinan yang akan timbul apabila pasukan negara tidak berjaya memberi kemenangan bola sepak di tempat sendiri.

Antara kelemahan ketara yang rakyat Malaysia akan luahkan adalah PERTAHANAN lemah. Penjaga gol untuk game di sini sangat cemerlang. KFCM mempunyai semangat bermain di tempat sendiri yang sepatutnya perlu ada dalam setiap diri pemain.

malaysia vs singapore

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s