Aku Seorang Blogger : Epik Kehidupan Terkini

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera 🙂

Epik kehidupan aku sebagai seorang blogger mungkin bermula sejak akhir tahun lepas. Setelah menghabiskan waktu remajaku di universiti dan menerjah ke alam pekerjaan. Minat aku terhadap dunia blogging semakin hendak disemai. Bukan sebab ape, time kerja ni, membe lepak ramai da tak da. Kerja di perantauan, internet saje la antara peneman hidup.

Cerita epik ini bermula mungkin semasa di IPTA, waktu senang lenang aku di isi dengan bermain PES 2010 (Pro Evolution Soccer) bersama taikoching, afizul hsan baseri, dan Jaja-kun. Rindu plak tetiba nak men PES dengan dieorang sume. Sekarang tak leh nak maen da, laptop tak support PES 2011. Hahaha

OK, kembali kepada cerita aku seorang blogger. Setelah penat “sepukul” (men game bola maksud dia), dengan rakan, waktu yang terluang, aku teroka tempat mendownload movie dan jumpa la forum Mysahabat.org.  Di forum tu, aku dapat kenal ramai blogger or forumer yang terbaik dari ladang. Tapi sayang, forum mysahabat.org hanya tinggal kenangan sehelai T-shirt sahaja.

Ada orang kata buat blog boleh dapat duit? Sebab tu tahun ni aku nak “cuba try test” ade masyuk tak buat blog nih. Mungkin kata kunci Aku Seorang Blogger je yang sesuai aku nak buat, selain dari buat duit dengan blog dan tip blogging terbaik untuk contest yang di anjurkan oleh 2dayblogger.com

Untuk pengetahuan semua, aku masih lagi belajar dalam dunia blogging nih dari sifu aku. Terima kasih sifu! 😉 . Ini antara contest yang dicadangkan oleh sifu aku untuk masuk. Ne taw bole menang perize. Boleh la tukar domain cantek sket. 🙂

Di bawah ini adalah wajib letak untuk menang :

“Contest SEO ini telah dianjurkan oleh Blog 2DayBlogger.Com dengan kerjasama blog upprofits, lepak dan broframestone. Manakala hadiah telah disponsor oleh 2DayBloggerupprofitsbroframestone , MJMySuperKids , MujePuan Bee ,Ellen, DenaiHatik-worlds, hairulazniummihaniedinsblog“.

Baru aku sedar sekarang, blogger bukan saje bertujuaan mencari duit di internet, tapi termasuk bertanggungjawab memberi maklumat yang tepat kepada pembaca. Mungkin hidup aku seorang blogger berubah jika dapat banyak buat post yang mempunyai kepentingan dan dan membantu orang ramai.. murninya hati seorang blogger ni kan?

5 thoughts on “Aku Seorang Blogger : Epik Kehidupan Terkini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s